Cukrus yra produktas natūraliai randamas vaisiuose, daržovėse, pieno produktuose, duonoje ir kituose maisto gaminiuose.Tačiau daugelyje perdirbtų maisto produktų taip pat yra pridėtinio cukraus, kurio vartojimas gali sukelti sveikatos problemų, tokių kaip nutukimas, diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos, dantų ėduonis ir kitos.
Paslėptas cukrus - tai pridėtinis cukrus, kurio akivaizdžiai nematome ar nejaučiame valgydami maistą. Jis gali būti dedamas į įvairius maisto produktus, tokius kaip padažai, sriubos, pusryčių dribsniai, jogurtas, konservuoti vaisiai ir netgi duona, mėsos gaminiai.
Svarbu atidžiai skaityti maisto produktų etiketes ir atkreipti dėmesį į cukraus kiekį. Cukrus gali būti išvardytas įvairiais pavadinimais, tokiais kaip sacharozė, fruktozė, gliukozė, dekstrozė, maltozė, kukurūzų sirupas, agavų sirupas ir kt.
Skaityti daugiau...