Vaikų ir jaunimo sveikata
Saldžioji valandėlė
Spalio 23 dieną Jurbarko Naujamiesčio progimnazijos 6b klasės mokiniams vyko netradicinė technologijų pamoka „Saldžioji valandėlė. Sveikų desertų gamyba“. Įgyvendinant sveikatinimo projektą ”Myliu gyvenimą” mokytoja Audronė Jocaitienė, socialinė pedagogė Saulena Lukšienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Ramutė Mineikienė kartu su vaikais vyko į Jurbarko raj. įsikūrusią sūrinę MB „Sūrio džiazas“.
Pienas ir visi jo gaminiai – viena svarbiausių maisto produktų kategorijų vaikų mitybos racione. Apie pieno produktų svarbiausių mineralų ir statybinių baltymų naudą papasakojo MB „Sūrio Džiazas“ vadovė Svajonė Vaicekauskienė. Mokiniai sužinojo, jog kefyras, rūgpienis, varškė ar jogurtas – visai kas kita nei pienas. Juos organizmas pasisavina lengviau ir net tris kartus greičiau negu saldų karvės pieną. Jogurte ir varškėje laktozė suskaidyta, o pieno baltymų kiekis mažesnis, todėl šie produktai lengviau virškinami. Be to, rūgščiuose pieno produktuose yra gerųjų bakterijų ir daug kitų augančiam organizmui reikalingų medžiagų. Kitokia forma vykusioje pamokoje mokiniai turėjo galimybę pamatyti, paliesti ir paragauti.
Ramutė Mineikienė
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė